Bezoek aan WIJEindhoven

vrijdag 30 oktober 2015 16:36

Vrijdag 9 oktober jl. heeft de ChristenUnie-SGP Statenfractie samen met de lokale ChristenUnie fractie een zeer warm en verdiepend werkbezoek gehad aan ‪#‎WijEindhoven‬. Een organisatie die namens de gemeente de zorgtaken uitvoert. Met wat zij noemen "generalisten" teams met medewerkers uit diverse specialismen die in wijkteams dicht bij de mensen eerstelijnszorg leveren. 1 contactpersoon voor alle problematiek die indien nodig hulp kan inroepen van specialisten; de zogenaamde tweedelijnszorg.

De transitie van de jeugdzorg was onderwerp van het werkbezoek en een ieder die we spraken werkt met passie, enthousiasme en een voelbare warmte met en voor deze gezinnen met eenvoudige of meer complexe zorgvragen.

Ook wethouder Jannie Visscher van Eindhoven, verantwoordelijk voor jeugd, was aanwezig en gaf toe dat er op dit moment een stijle leercurve aan de gang is in Eindhoven hoe de (jeugd)zorg het best voor elk individu aangeboden kan worden. Ze gaf aan hierbij de inbreng van en de samenwerking met de lokale ChristenUnie fractie zeer goed te waarderen.

Wij bedanken basisschool Fellenoord voor hun warme ontvangst en zijn we weer heel wat kennis en waardering rijker. Kennis die we zeker gaan inbrengen als straks de transitie van de jeugdzorg geëvalueerd gaat worden. Voorbeelden zoals in Eindhoven zullen we als fractie voor het voetlicht van de Provincie blijven brengen.

« Terug