Fractiebericht september 2015

Raadszaal Eindhovenvrijdag 16 oktober 2015 11:37

Beste Allen,

September loopt op het laatst en de herfst kleurt de omgeving.hoogste tijd voor een bericht.

Graag vertel ik dat we als raadsfracties van Eindhoven en Best,een studieochtend hebben gehouden met Prof Egbert Schuurman, oud- senator ChristenUnie in 1e kamer

Thema “Is christelijke politiek nog van deze tijd”. Een leerzame, inspirerende en boeiende ochtend vooral ook door de bevlogen spreker. En ja, christelijke politiek met christusbelijders die daaraan vorm geven is nog altijd nuttig en nodig.

 

In de Raad zijn weeral de nodige onderwerpen aan de orde geweest.

Zo hebben we een uitvoerige politieke bespreking gehad over de door ons ingediende motie om extra Vluchtelingen op te vangen in Eindhoven. Deze motie kreeg brede steun en het College is er direct mee aan de slag gegaan op zoek naar geschikte lokatie in de stad  om  aan het COA.aan te bieden voor nood- of langduriger opvang. Met de Orangerie hebben we goede ervaringen in de stad en inzet vanuit de kerken(IDOE) word daarin zeer gewaardeerd..

Uitbreiding van Eindhoven Airport blijft voorlopig nog een strijdpunt. Wij stellen ons op het standpunt dat nut en noodzaak voor verruiming van huidige vliegtijden niet opweegt tegen de extra overlast. De 2e kamer is nu aan zet om het Alders advies(voor verruiming) al of niet op te volgen.

Op het Muziekgebouw is een voorlopige pleister geplakt door het College met een achtergestelde lening van 2 ton, zodat de exploitatie voor de komende tijd niet in gevaar is. Maar ook daar is het zoeken naar een duurzame oplossing. Overigens zou Eindhoven, als 2e economische motor van ons land, vanuit landelijke overheid ook wel wat meer steun voor dit soort voorzieningen mogen verwachten. Wordt vervolgd.

De verandering in de zorg blijven landelijk en lokaal voor politieke onrust zorgen. De tijdsproblemen met herkeuring voor PGB zijn in Eindhoven voorlopig opgelost door voor 2016 de huidige toekenningen te laten doorlopen.

Wij Eindhoven komt, als nieuwe aanpak, geleidelijk op gang maar vergt wel regelmatig bijsturing bijvoorbeeld mbt schuldhulpsanering en opvang dak- en thuislozen. Gelukkig stelt Wethouder Scholten zich daarin flexibel op en worden eerdere beleidsafspraken opgeschort om tijd voor aanpassingen te krijgen. Wij blijven waakzaam en willen voorkomen dat mensen door deze transities worden geschaad.

Sinds vorige week ligt de Jaarrekening 2016 op tafel, een van de belangrijkste beleidsstukken in het politieke jaar. Een stevig stuk lees- en beoordelingswerk waar we met ons verkiezingsprogramma in het hoofd, samen met steunfractieleden aan de slag zijn gegaan.

Op de site van Gemeente Eindhoven  kun je terugkijken  naar Raad-en Commissievergaderingen.. Op de eigen site kun je nieuws en foto’s van activiteiten vinden. We horen graag uw bevindingen, vragen en opmerkingen.

A Dieu,

Ko Jansen

Fractievoorzitter ChristenUnie

« Terug