Fractiebericht mei 2015

evoluondinsdag 19 mei 2015 11:20

Beste Christenunie vrienden

De voorbije maand stond vooral in het teken van zwak optreden van Wethouder van Dorst. Naast het lastige dossier “Bestemmingsplan de Hurk”, kwam ook het Muziekgebouw tot een politieke uitbarsting waarbij de Wh geen duidelijke koers hield en er nu een Motie van Treurnis werd opgesteld die wel geen meerderheid haalde maar toch zwaar aankwam. Korte tijd later maakte de Wh bekend dat hij per 1 mei zou aftreden vanwege gezinssituatie. Wel heeft hij eerst nog gewetensvol de Jaarekening 2014 en Kadernota 2016-2019 gepresenteerd. Het is nu het afwachten wie de vacature invult. Voor het zomerreces zal er wel opvolger zijn.

Veel tijd hebben we besteed aan de voortgang van de Participatie-wet(zoveel mogelijk mensen aan het werk) en Jeugdzorg. De WMO transitie naar Wij Eindhoven vroeg de nodige technische aandacht. De plannen voor bouw van Skeave Huse zijn nu gelukkig goedgekeurd, zodat ook voor deze inwoners, die moeilijk in woonwijken te handhaven zijn, een sobere afgezonderde woonplek komt. Ook de effecten van de landelijke onrust over Bed, Bad,Brood voor statuslozen, hebben we sterk ervaren. We hebben Wh Scholten gehouden aan de aangenomen Actuele Motie en dat daar wel degelijk ook Begeleiding bij hoort. Beschikbaarheid van huizen voor vluchtelingen met verblijfsvergunning, vergt extra inzet.

We hebben als vergadercyclus ABC avonden. De A-avonden(presentaties en informatie verzamelen voor Raad- en commissiesleden) zijn overvol en dan merk je als kleine partij je grenzen. De B-avonden zijn Commissievergaderingen en wel beter te bemensen, alhoewel daar ook al parallele sessies worden gepland. De C avonden zijn dan de Raadsvergaderingen. We gaan met de volle agenda nuchter om en hoeven niet alles zelf uit te zoeken en we maken in vertrouwen op God, onze keuzes waar we op inzetten.

Als laatste meld ik nog de werkbezoeken die tussendoor plaatsvinden, soms op eigen initiatief soms op uitnodiging, zoals afgelopen vrijdag met Carla Dik-Faber, Hans Janson, Dick Siesling en ikzelf bij Directeur van Eindhoven Airport. Een interessant,informatief en open gesprek over groei, duurzaamheid en hinder.


Tot zover voor nu.

Vriendelijke groet,
Ko Jansen, Fractievoorzitter ChristenUnie Eindhoven

« Terug