Bezoek ASML

asml bezoekmaandag 15 januari 2018 21:22

Afgelopen donderdag 11 januari brachten we samen met ons Tweede Kamerlid Eppo Bruins een bezoek aan ASML.

We zijn gestart in het Experience Centre.  Daar kregen we een eigentijdse presentatie van wat er aan spannende dingen bij ASML gebeurd. Mooie multimedia show en reuzehandig dat je zo de bezoekers buiten de clean-rooms houdt. Ook prima voor scholen die op bezoek komen en ze met deze presentatie en werkvormen tot een techniekkeuze te stimuleren. 

De opleiding Techniek, was een van onze thema’s bij dit bezoek, omdat er nu al een tekort is aan “gouden handjes en knappe koppen”. 

Deze ontmoeting ging uit van Eppo die innovatie in zijn portefeuille heeft en in  Den Haag zijn uiterste best doet om meer geld naar technische studies te krijgen, in plaats van naar die algemene alfa studies en onderzoeken. 

Er werd een presentatie van de ASML geschiedenis en vooruitzichten gegeven en er zijn nuttige gegevens uitgewisseld. Eppo is een zwaargewicht op dit gebied, zeker ook in de Haagse slangenkuilen.
Het belang van Regio/Brainportagenda en rol ASML/VDL staat buiten kijf en kwam op tafel. Al met al een nuttig en mooi bezoek bij de inmiddels grootste werkgever van Nederland. ASML is Hoogovens/Tata voorbij.

Over een paar maanden kunnen we hopelijk resultaten zien bij de toedeling van innovatiebudgetten die al wel beschikbaar zijn gesteld in het regeerakkoord maar nog niet concreet zijn toegewezen. Onze Brainport regio heeft hard behoefte aan deze impulsen, willen we de internationale concurrentie voor blijven.

Bezoek ChristenUnie aan ASML

Op de foto: van links naar rechts, Henk Jager, Ko Jansen, stagiair Tweede Kamerfractie Vincent Bos en Kamerlid Eppo Bruins, kijken naar een 3D presentatie van de opbouw nieuwste ASML machine. Je zou bijna zeggen, de CU Blues Brothers :-)

« Terug