Fractiebericht december 2015

olieboldinsdag 22 december 2015 11:59

De voorbije periode geeft een divers beeld van wat er zoal op de Raadstafel beland.

Ook in het Raadswerk zie je de gevolgen van de IS terreur zomaar direct terug.

De uitspraak door Nederlandse rechter, dat het Rijk niet verplicht is om opvang en basisvoorziening te geven aan uitgeprocedeerden, daarmee tegen het europees vastgestelde basisrecht ingaand, is ook voor onze fractie aanleiding om bij de Wethouder  erop aan te dringen dat de huidige basisvoorzieningen (Bed,Bad,Brood en Begeleiding) in Eindhoven gehandhaaft moeten blijven.

Ook bescherming van uitgeprocedeerden tegen onrecht en uitbuiting heeft in goed overleg met de Politie een practische aanpak opgeleverd. Er kan nu veilig aangifte worden gedaan door deze mensen bij overval,aanranding of ander onrecht, zonder dat ze stante pede worden opgepakt door Politie.

Groot bezwaar hebben we aangetekend om, in kader nieuwe cultuurbeleid, het CKE met 50% (is 2 millioen) te korten. Dit omdat het voorstel nauwelijks onderbouwd is en grote afbreuk doet aan muziek- en cultuuronderwijs aan m.n. kinderen. Gelukkig is de afkeuring raadsbreed.

Er lag een initiatiefvoorstel om een stimulerende bijstandsregeling als proef(leertuin) in Eindhoven uit te proberen voor 2 jaar. We hebben daar een amendement op ingediend om de doelen en resultaten die we willen bereiken vooraf goed vast te leggen.  Het amendement werd met algemene stemmen aangenomen en daarna ook het voorstel. Een mooi succesje.

Als Fractie hebben we het onderwerp “(v)echtscheiding en kind” aan de orde gesteld en als gevolg daarop een informatieavond samen met beleidsambtenaren georganiseerd. Dit leverde een informatieve en waardevolle bespreking op over omvang en huidige aanpak van dit omvangrijk maatschappelijk probleem in Eindhoven. Ook ervaringen van betrokken kinderen(stichting Villa Pinedo) en een evaluatie door een expert van Ned Jeugd Instituut kwamen aan de orde. We gaan deze avond evalueren en vaststellen of het huidige beleid voldoet of dat er nog  meer moet worden ingezet op preventie van echtscheiding bijvoorbeeld bij as (jonge) ouders.

Inmiddels heeft de Burgemeester zijn vertrek in september 2016 aangekondigd. Op zoek naar een nieuwe dus. Als u ideeen heeft over het op te stellen profiel dan graag laten horen.

DV 17 dec hebben we de laatste Raadsvergadering van AD 2015  met aantal belangrijke onderwerpen zoals toekomst van de IJsbaan en de bekostiging van IHP(bouwen nieuwe scholen voor VO). Dan volgt het kerstreces en nemen we even afstand tot dit werk. Een paar weken om onze advent te doorleven met oog op herdenking van Christus eerste komst in deze wereld en verwachting van zijn tweede komst, om alles nieuw te maken.

Daar zal stellig geen raadswerk meer nodig zijn in vorm die we nu kennen.

Vanaf 2016 gaan we per tourbeurt een bijdrage leveren over wat er speelt in Raad, Commissies en andere gemeentelijke zaken daaromheen. Als vorm hiervoor kiezen we voor een nieuwsbrief. U hoeft dan zelf niet eerst naar onze site. Benieuwd hoe U het ervaart

We horen het graag.

Zalig Kerstfeest en van harte A Dieu,.

« Terug