Fractiebericht maart 2015

eindhovenviewmaandag 30 maart 2015 08:26

Beste ChristenUnie vrienden,


We hebben goede verkiezingen achter de rug en weer een zetel in de Provinciale Staten. In de campagne hebben we ingezet op bekendheid van lokale kandidaten. Dat betekende voor onze regio Lodewijk den Breejen (Helmond), Annemieke Huizinga(Best) en ondergetekende voor Eindhoven. Een stem op lijsttrekker Hermen Vreugdenhil of een van de anderen op de lijst was natuurlijk ook prima. We hebben in alle 3 plaatsen mooie resultaten behaald. Helmond ging van 0,7 naar 1,5% , Best van 2,0 naar 3,3% en Eindhoven van 1,4 naar 2,1% en dat is meer dan het pluseffect van een 10% lagere opkomst in onze Provincie. Ook voor onze regionale christelijke politiek, is het een goede zaak om weer een stem in de Staten te hebben.

Lokaal is het raadswerk wel gewoon doorgegaan waarbij de herziening van het bestemmingsplan de Hurk er uitsprong. Dit is het oudste industrieterrein van Eindhoven en een lappendeken aan soorten bedrijven, al of niet of tijdelijk vergund. Een actualisering is dus geen overbodige luxe maar het voortraject liet een zigzagbeleid van de wethouder zien,die eerst goedkeuring urgent vond ondanks aandringen van vele raadsfracties om zorgvuldigheid mbt toestaan zware categorie bedrijven, detailhandel en woonboten om daarmee langdurige juridische procedures te voorkomen. Toen te elfder ure(2 uur voor behandeling in de Raad) de wethouder zelf voor uitstel behandeling in de Raad voorstelde daarbij alle argumenten noemde die eerder vanuit de Raad waren aangedragen maar door hem afgewezen, waren de politieke rapen gaar. Een door de hele oppositie ingediende “Motie van treurnis”, was het gevolg. En hoewel deze werd verworpen(coalitie tegen), is er toch een stevig signaal gegevn om de Raad serieus te nemen.Hopelijk heeft het effect. Wordt vervolgd.

De fractie heeft koers gehouden en inmiddels hebben we Henk Jager er als commissielid bij. We zijn nu op sterkte en hebben naast ondergetekende als raadslid, 3 commissieleden tw Hans Janson, Elmer den Braven en Henk Jager en Dick Siesling als fractiesecretaris. High Five.

Goede passietijd en gezegend Paasfeest gewenst,

Ko Jansen, fractievoorzitter Christenunie Eindhoven

« Terug