Nieuwsbrief 17-3-2017 Even bijpraten

campagnevrijdag 17 maart 2017 01:01

De opkomst bij de verkiezingen voor de 2e Kamer geeft aan dat zeer velen niet langer van mening zijn dat hun stem niets uit maakt. Ieders stem telt! De opkomst laat dat zien.  80%!

Natuurlijk had ik graag wat meer stemmen geteld voor de ChristenUnie. Kleine plusjes geven aan dat de flow er wel is maar die extra zetel er net niet inzat.  Maar als ChristenUnie een constante factor in het politieke spectrum zijn is van groter belang. Kies je voor ‘Himmelhoch jauchzend  zum Tode betrübt’ of voor de erkenning dat je een betrouwbare regeringspartner bent op wiens Woord men kan rekenen? Dat laatste dus!

Het is een geluid dat je ook op lokaal niveau hoort.  We doen als kleine fractie met een grote inzet van allen die er bij betrokken zijn (meer dan) ons best. De verschillen tussen lokale partijen  staan het respect voor elkaar niet in de weg.

De motie over het behoud van de Boterhoek als uniek voetgangersgebied is daar een voorbeeld van. Brede steun, mede dankzij de moeite en tijd die in het huiswerk is gestoken.

Ook als het om de bestuurlijke toekomst van Best gaat  merk ik eensgezindheid om die toekomst voor de inwoners van Best veilig te stellen. Met diverse gemeenten in de omtrek zijn inmiddels op wederzijdse uitnodiging gesprekken gevoerd. Verkennend, vooralsnog vrijblijvend en met steeds weer die vraag hoe je voor je inwoners  ‘bestuurlijke toekomst’ optimaal invulling kunt geven.  Willen we misschien op termijn liever een klein stukje stad worden of geven we de voorkeur aan een groter maar ook sterker  dorp.  Van tweeën 1? Of gaan we voor een ander model?

Ik ben in dat opzicht nieuwsgierig naar uw mening. Ik ben door u gekozen om die te vertegenwoordigen. Maar kan dat niet zonder u ooit te raadplegen.

Daarom hoor ik graag wat u vindt als het om die bestuurlijke toekomst van Best gaat. En als uw buren er ook een mening over hebben mogen ze die ook mailen. Want ook voor hen ben ik raadslid.

Laat van u horen en stuur een mail naar christenuniebest@ziggo.nl.

Met vriendelijke groet,

Aaldert van der Vlies

Raadslid ChristenUnie Best

   

 

 

« Terug