Begrotingsbijdrage ChristenUnie 2017

KoJanwoensdag 09 november 2016 19:47

Samenvatting van onze bijdrage aan de begrotingsbespreking 2017

We hebben als stad veel om dankbaar voor te zijn en we genieten op het moment een relatieve rust.

Eindhoven wil sociaal zijn en staan voor leefbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Er zijn op dit gebied goede stappen gemaakt, maar er valt nog veel te winnen op gebied van decentralisatie.

Voor Wij Eindhoven zijn de kaders gezet en komt het in 2017 aan op de uitvoering. Daarnaast willen we dat de breedtesport (oa schoolzwemmen) wordt ontzien bij bezuinigingen.

Binnen het thema sociaal hopen we ook dat het college de belangrijke rol van kerken bij armoedebestrijding erkent en ondersteunt. Kerken bieden landelijk meer dan 36 miljoen euro aan hulp en meer dan 1,25 miljoen uren aan vrijwilligerswerk.

Op het gebied van veiligheid roepen we de burgermeester op om bij festivals handhavend op te treden met betrekking tot harddrugs. Het kan niet zo zijn dat we nonchalant staan tegenover grote gezondheidsrisico’s van jonge mensen terwijl criminelen hieraan goud geld verdienen.

Bij het thema klimaat is de juiste weg al ingeslagen, maar de ChristenUnie hoopt dat er meer kan worden gedaan door maximaal in te zetten op het planten van bomen. Bomenplant kan onder andere aan de Geldropseweg naar aanleiding van het burgerinitiatief.

Aan het vervangen van de rode steentjes in het centrum willen wij de eerstvolgende jaren geen geld besteden.

Ko Janssen

« Terug